Straffen börjar rulla in: Calciocommesse

Antonio Conte stängs som väntat av i 10 månader. Detta innebär att han inte får coacha laget på något sätt under klubbens matcher. Orsaken till att Conte blir straffad är att forna Sienaspelare har vittnat och menar att Conte under sin tid som tränare i Siena var medveten om att det förekom uppgjorda matcher. Mycket troligt är att Juventus kommer att överklaga detta för att förkorta straffet, detta kommer framföras i italiensk domstol den 20 augusti 2012.

Antonio Conte har ett mycket starkt stöd i Juventus efter sin fantastiska första säsong som tränare i Turin. Det verkar finnas så pass stort stöd att man kan komma att ha kvar honom som huvudtränare, trots denna dom. Dock ska en källa till la gazzetta dello sport ha sagt att det nu kommer bli så att Conte lämnar sin post. Det kommer minst sagt bli intressant att följa händelseförloppet kring Conte.

Det finns ett flertal spelare som varit anklagade i denna italienska spelskaldal, bland annat Bonucci, Pepe, Masiello och Belmonte. Det har länge lutat åt att dessa herrar kommer bli bestraffade, vissa med flera års avstängning ifrån fotboll. Nu verkar det dock som att samtliga kan gå fria då det inte ska finnas tillräckligt starka bevis enligt la gazzetta dello sport. Ett skönt besked för Juventus som sägs leta efter en ersättare till Bonucci som riskerade att bli avstängd i 3.5 år.

La gazetta dello sport

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *