Transferrykten lördag 23/6

Shinji Kagawa: Dortmund – Manchester United

Japanen är officiellt klar för storklubben United. Det är oklart kring priset men tysk media har rapporterat att han kostar runt 17 miljoner euro. Manutd.com

 

Mario Balotelli: Manchester City – Milan

”Jag har många önskningar och det vore en dröm att få se Balotelli i ”Rossoneri”. Detta säger Milan vice-president, Galliani.  Clubcall

 

Javi Martinez: Athletic Bilbao – Bayern München

I Spanien ryktades det under fredagen att Martinez hade nått en deal med Bayern, och även att klubbarna var överrens då Bayern sägs vara beredda att betala spelarens minimiklausul på 40 miljoner euro. Dessa uppgifter dementerar nu spelarens agent enligt Goal. Soccerway.com

Kommentar: Javi Martinez är ren kvalité. Oavsett vilket lag han hamnar i så är jag övertygad om att han kommer bli en viktig spelare. Det snackas som sagt om 40 miljoner euro vilket jag förstår att Bilbao kräver då Martinez är en mycket underskattad spelare som både är bra i det defensiven och har även väldigt bra teknik, spelförståelse och passningsspel.

 

Albin Ekdal: Juventus (delägd)  – Cagliari

Cagliari har köpt loss den svenske mittfältaren för 1.2 miljoner euro. Juventus.com

Kommentar: Bra för Albin. I Cagliari har han fått förtroende och speltid. Han har även betonat i intervjuer att han trivs bra med både fotbollen och livet i sin nuvarande miljö. Förhoppningsvis kan han fortsätta utvecklas och inom en snar framtid bli viktig för svenska landslaget för att sedan flytta vidare till en större klubb, gärna i Italien.

 

Thibaut Courtis: Chelsea – Atletico Madrid (lån)

För andra året i rad så kommer Atl. Madrid att låna målvakttalangen ifrån Chelsea. Det sägs att den spanska klubben betalar 750.000 euro + eventuellt 250.000 euro till för lånet. Insidefutbol.com

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *