Transferrykten torsdag 21/6

David Silva: Manchester City – Real Madrid

Det är uppenbart att Real är intresserade av att värva den kreaktiva mittfältaren Silva från City. Nu kommer det uppgifter på att Real sägs vara beredda att betala hela 55 miljoner pund. Menmedia

Hulk: Porto – Chelsea

Enligt Talksport så har Hulk informerat PSG att han inte är intresserad av en övergång till Frankrike då han vill till Chelsea.

Mathieu Flamini: Milan – Free agent

Milan väljer att släppa den 28-årige mittfältaren gratis. Soccernet.espn.go.com

Mario Mandzukic: Wolsburg – Juventus

Den kroatiske anfallare har gjort succé i EM och detta har gett eko. Det har sedan tidigare ryktats om intresse från Everton, nu sägs Juventus ge sig in i leken. Priset som det sedan tidigare snackats om är 7 miljoner pund, detta sägs nu minst ha dubblerats, antagligen mycket på grund av Mandzukics EM. Juventus sägs vara beredda att möta Wolsburgs krav.

Kommentar: Frågan är om Mandzukic verkligen är tillräckligt bra för Juve. Nästa steg för Juventus är att komma långt i Champions league och för att göra det så krävs det en anfallare av världsklass, något som man saknar idag. Man har flera bra anfallare (Vucinic, Matri, Borriello, Quagliarella), men inga riktiga ”killers”. Jag tror Mario skulle falla in i kategorin ”bra anfallare, inte världsklass” och därför tycker jag klubben borde rikta in sig på en klasspelare, som Real Madrids Higuain eller Arsenals Robin Van Persie som det ryktats om.

Sebastien Bassong: Tottenham – Reading

Nyuppflyttade Reading sägs vara sugna på att värva mittbacken Bassong, han ska kosta 4 miljoner pund. Clubcall

Nani: Manchester United – Inter

Det ryktas om att Nani kan lämna England och Manchester, Inter sägs vara sugna på att värva portugisen. Click-manchester.com

Robert Green: West Ham (free agent) – QPR

Målvakten Robert Green går till QPR som free transfer. Telegraph

Kommentar: En bra värvning. Jag tycker inte QPR´s målvakt Paddy Kenny håller måttet för Premier league, framförallt inte för en klubb som QPR som har höga ambitioner. Green är en stabil målvakt som tar det han ska, har rutin men kan även ibland göra några tabbar. Dock ett klart bättre alternativ, smart värvning av Mark Hughes.

Francesco Acerbi: Chievo (delägd) – Milan (delägning)

Milan har värvat mittbacken Acerbi från Chievo, detta uppger Milan officiella hemsida. Acmilan.com

Kevin Constant: Genoa – Milan (lån)

Milan lånar in mittfälaren Constant från Genoa och man har även en köpoption på spelaren. Soccernews

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *