Tankar kring transferövergångar och transferrykten

Hulk: Rykte, Porto – Chelsea

Jag kan verkligen se framför mig Hulk i Chelsea. Han skulle passa utmärkt som anfallare längst ut till höger i ett 4-3-3. Brassen är oerhört stark, explosiv och har en fruktansvärt hårt och bra skott. Problemet som jag ser med en eventuell övergång till Chelsea är att klubben är i större behov av en ersättare till Drogba. Visst tror jag att Hulk skulle göra det bra även som central anfallare men jag tycker klubben borde inrikta sig på någon spelartyp som Atletico Madrids striker Falcao.

Sammanfattningsvis så tror jag att Hulk skulle kunna bli en riktigt bra värvning för Chelsea men frågan är om de inte bör prioritera annorlunda. Om man vill värva Hulk + en ersättare till Drogba så kan det bli riktigt dyrt, även om man väljer att sälja Fernando Torres. Hulk bör kosta minst 40 miljoner euro och om man exempelvis skulle vilja ha Falcao så tror jag inte han blir billigare. Man har redan värvat Eden Hazard för stora summor och även tyske Marko Marin. Jag skulle dock bedöma att det är ganska troligt att Hulk spelare för Chelsea nästa säsong.

 

Giovinco: Rykte, Parma (delägd) – Juventus

Jag älskar italiensk fotboll och jag har en förhoppning (krav) på Juventus. De MÅSTE låta han spela. De MÅSTE låta han spela sitt spel. De MÅSTE tro på honom! Det får inte bli som hans senaste sejour i klubben då han mest fick sitta på bänken och inte fick det förtroende han behöver och förtjänar. Atommyran som han kallas var grymt bra för Parma i år och producerade massvis med poäng. Giovinco är en viktig del av Italiens framtid och han kommer att producera om han får chansen, var så säker!

 

Gaston Ramirez: Rykte, Bologna – Manchester City

Jag tror stenhårt på denne Gaston Ramirez. Han är snabb, teknisk, bra på att utmana, jag tycker faktiskt att han redan har det hela registret. Dock har han än så länge bara spelat för mindre klubbar i sin karriär och är inte van med den press som finns i Manchester City. Att flytta från Serie A till Premier League kan kräva tid (vi minns bland annat Sjevtjenko, Verón och Bianchi), särskilt för en så pass ung spelare som Ramirez. Jag tror inte att han skulle få den tid som han kan behöva i City. Det viktigaste för Ramirez är speltid och erfarenhet av fotboll på högre nivå än den han får i Bologna. Ramirez bör ta nästa steg i sin karriär, men jag ser inte det steget som en övergång till City. En bra klubb för Ramirez skulle kunna vara Napoli. Ett Napoli som nu verkar sälja Lavezzi och behöver en ersättare. En dag kommer Ramirez vara redo för storlag som Manchester City, men grabben är ung och hans tid kommer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *